Jump to content
The Klipsch Audio Community
Sign in to follow this  
TwentyHertzDave

SW10-II horrible noise

Recommended Posts

My SW10-II was new in 1994, and I'm the original owner.

 

When I power it on, it makes a constant horrible, loud noise, like a T-Rex taking a dump, only louder and worse.

It only just started doing this.  I checked the cables, etc.  They seem OK.  And it worked OK all day, even after I did a Denon setup/calibration.  And watched some TV and music.

Then the next time I powered it on, it makes this roaring noise and I have to shut it off immediately.  Indeed, I did move the speaker because I was setting up a new amp, and maybe the jiggling broke something loose that was "old"? 

 

I emailed a local "shop" with the symptoms, and he said: " your power supply is going out and the amp needs to be refurbished. "

 

Anyone know about this kind of failure?

 

Thanks

-Dave

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

He is  most likely right.  Time for a new sub.  There are  a lot better choices since 1994.  For the cost of repair, a few more buck will get you a new sub with a warranty.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks!

Indeed, a repair estimate would likely be 200-250$.  Dare I ask, what do you recommend?  I like the SW10, but would like something one size down from that - my TV room was WAY bigger in 1994 than it is now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎11‎/‎5‎/‎2016 at 5:51 AM, jason str said:

The Dayton SUB series from Parts Express are the best deal around.

 

If looking for something on the better side check out the MK3 from HSU.

 

 

I have had the original Hsu VTF-3 (front firing, dual rear ports) for several years now. That one is placed in the front corner of the room.  What an outstanding sub. Never a single problem and it is very powerful and so clean sounding.  If I needed another main sub, I'd go right back to this company. My second sub is a Klipsch sw311. Got that one on sale for $500.00 new in box a while back on Amazon and it is right beside me next to the couch, under the end table. Really good smaller 10" sub and it is the only decent one I could find that would fit in that spot. Love both of these... I have an old Klipsch sw12II in it's box inside the shop. After several years of playing, it started to clip the sound off and on with a weird, loud click type noise. Probably amp as well. Get yourself a new sub. Have fun ~Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...