Jump to content

RSW 15


Recommended Posts

Any help from the technical minded would be appreciated. I have a rsw15 that when unplugged for any longer length of time goes dead. I plug it in, nothing.no light. Then a day or so later, I get a light but no response. Then a day or three later I get some response but not full, maybe half. Then after another day or so full response, killer bass, works great. This is not a new development, been doing this a long time. I try to never move or unplug or same all over again. But as long as it's plugged in it works fine. I assume something is loading up and becomes operable but.....So, if you know or have a guess thanks. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, AUDIOPHILENH said:

I have had 4 RSW-15 and 12's all do the same thing. They ultimately required service.

And.....who did the servicing? Edward's Electronics on Ebay?

Link to comment
Share on other sites

Wow. When was the RSW-15 discontinued? I'm not sure how long the amp in a powered sub is supposed to last but I purchased both our RSW-12 and RSW-15 in March of 2003 and they both are going strong! {Disclaimer: We had a lightening strike in 2009 that damaged the RSW-15s amp that we replaced}  Fwiw, I remember the RSW-15 and 12s having a good reputation and I think it's the next generations they've had problems with....Just sayin'.  All I know is it's going to be a sad day when mine stop working. Btw, isn't there an after-market dealer with the BASH amps/processor for the RSW series? 

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Zen Traveler said:Btw, isn't there an after-market dealer with the BASH amps/processor for the RSW series? 

I used a BASH 300 from Parts Express to repair an rw12d. Amp was the same(ish) just swapped amps from plates. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, CWOReilly said:

I used a BASH 300 from Parts Express to repair an rw12d. Amp was the same(ish) just swapped amps from plates. 

and the result was ?   sound wise ,

Link to comment
Share on other sites

On 7/12/2021 at 3:26 PM, babadono said:

Auto Off/On enabled? or disabled? Or does not matter?

No, it does not matter. I've tried it both ways.

Link to comment
Share on other sites

On 7/12/2021 at 5:02 PM, babadono said:

And.....who did the servicing? Edward's Electronics on Ebay?

I assume I'll eventually use Edwards. I do have a nice 400 watt solid amp with many options of settings , 20hz  HP etc..I may try if needed.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, CWOReilly said:

Well I can’t say I notice it sounding different than it’s twin, but I haven’t tried to measure them. 

the new amp is seamless  ,  good choice -

Link to comment
Share on other sites

On 7/12/2021 at 2:10 PM, Fish said:

Any help from the technical minded would be appreciated. I have a rsw15 that when unplugged for any longer length of time goes dead. I plug it in, nothing.no light. Then a day or so later, I get a light but no response. Then a day or three later I get some response but not full, maybe half. Then after another day or so full response, killer bass, works great. This is not a new development, been doing this a long time. I try to never move or unplug or same all over again. But as long as it's plugged in it works fine. I assume something is loading up and becomes operable but.....So, if you know or have a guess thanks. 

 

@ngen33r  can repair these amps & many other klipsch model subs.  cheaper than the bash 300 & retains klipsch specs & digital controls of the D models.  

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...