Jump to content

Dissapointing KSW 12-- 1 month of use and on/off switch is loose, sub not responding


NIN_Fragile
 Share

Recommended Posts

It all started happening about 2 weeks ago when I was doing the THX test on the Fight Club DVD. It was doing the test for each speaker, and when it got to the LFE test, nothing happened. I checked the KSW-12 to make sure it was connected properly on turned on. It was. The green light was on, and the cable connections were the same as they had been since the end of December when I'd bought it.

I was confused, so I turned it off and then on again. Everything seemed to work fine. (BTW, I take EXTREME care of all my home theater stuff, only touching speakers and such to dust them off or to change connections).

Anyway, over the next few days, the KSW 12 would randomly work and then NOT work. The green light would be on and connections would be fine, but no bass would come out. I decided to put a little pressure on the on/off switch toward the "on" direction. When I did, and held it there, the subwoofer began playing again. When I let go, the switch would still be in the on posistion, and the light would still be lit, but no sound was emmitting.

I moved the switch, and it was very loose. I could even push the switch IN. I know it's very screwed up because the phase switch below it is very tight and has no problems at all. Now I'm having difficulty even getting the KSW-12 to work. I have to mess with the switch for 5 minutes at times to even get it in a posistion where it will play. What should I do? If it has to go in for repair how long will it take? Thanks for any suggestions you may have.

Link to comment
Share on other sites

What about the auto setting? does it work? Where'd you buy the sub? If you bought it at a dealer, (which I'm guessing you didn't) you should be able to take it back and exchange it for a new one. Otherwise, contact klipsch. They'll probably have you send in your amp panel, and when they get it, they'll send you a new one.

Link to comment
Share on other sites

I had a different sort of problem My KSW-12 blew three fuses before I sent my amp board in to get repaired.

Klipsch was pretty fast about it, roughly two weeks. But from reading on this board, I think their quality department( Hey you guys have one, right?!) needs a little re-tuning.

I'm hesitant to play my sub too hard now. I guess I'm gun shy. I'll break it in slow and hope the problem was fixed.

Link to comment
Share on other sites

FYI, when you buy Klipsch stuff online, know that you're getting B-stock. I'm sure they have an excellent quality department, but, not every unit off the assembly line is the same. They probably test random units, and production runs with good results go to dealers like hifbuys, and the rest go to other distributers, and the internet. Erik, where'd you buy yours?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ahh update to this story... I sent in the amp a while back, and they sent me a new one about 1 1/2 weeks later. Put it in, seems to work fine. But the next day, it won't turn on. No power indication either. I eventually discover the fuse blew... weird. So I bought some new ones with the exact same specifications. Those all blow the second I turn it on.

I call Klipsch for a new amp and the woman I talk to said she can't send a new one because my warranty is void... WTF. I told her that the one that is broken is the one THEY sent ME; they should have a responsibility to replace it. She was rather rude, and I just said goodbye. I called back the next day and spoke to some other people. I told them my story and they understood; they let me send my second broken amp in.

I just got a new one a few days ago, and finally... FINALLY it is working fine. Of course, I have to break it in all over again, but at least I have a subwoofer that works after two months of hassle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...