Jump to content
The Klipsch Audio Community
Sign in to follow this  
GodRa

Promedia 5.1 ultra subwoofer no bass

Recommended Posts

I've owned my set of Promedia 5.1 Ultra's for almost 10 years and only had one problem with the amp once. Now after so many years of great music my subwoofer isn't making bass and there's a strange electrical smell when I turn them on. The bass turns on and off and now my center speaker doesn't sound. My question could it be a fuse or is it the amp that's finally given out? Any recommendations or advice would be very much appreciated.

Edited by GodRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Easy. You gotta get ahold of the promedia ultra guru:

 

post-47699-0-92480000-1385657496_thumb.j

 

He sells on Ebay. He will fix you up and make it so you don't ever have another breakdown!

 

http://www.ebay.com/gds/Klipsch-ProMedia-Ultra-THX-5-1-Computer-Speakers-/10000000010358270/g.html

 

Here is one of the kits he sold within the last month:

 

http://www.ebay.com/itm/COOLING-FAN-FULL-29-part-UPGRADE-KIT-Klipsch-ProMedia-5-1-THX-Ultra-amplifier-/331446927382?nma=true&si=LknqvZBNG9Xvp7uOAwQkwDs0%252FhY%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

Edited by mustang guy

Share this post


Link to post
Share on other sites

I appreciate  the advice but I don't feel safe dealing with someone that's known as a guru..I jus need some real answers . Thanks though

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do yourself a favor and actually read the links. Most importantly the second link. It pertains to you.

 

PS: I call him a guru. He is not an actual guru. I can't believe I actually had to say that.

Edited by mustang guy
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've owned my set of Promedia 5.1 Ultra's for almost 10 years and only had one problem with the amp once. Now after so many years of great music my subwoofer isn't making bass and there's a strange electrical smell when I turn them on. The bass turns on and off and now my center speaker doesn't sound. My question could it be a fuse or is it the amp that's finally given out? Any recommendations or advice would be very much appreciated.

sounds like you may have fried the amplifier or the power supply - the components can be replaced -electrical smell can also entail  that a part has shorted - it is better to unplug it and avoid using it as this can cause a fire - better be safe -

Edited by Randyh

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I've owned my set of Promedia 5.1 Ultra's for almost 10 years and only had one problem with the amp once. Now after so many years of great music my subwoofer isn't making bass and there's a strange electrical smell when I turn them on. The bass turns on and off and now my center speaker doesn't sound. My question could it be a fuse or is it the amp that's finally given out? Any recommendations or advice would be very much appreciated.

sounds like you may have fried the amplifier or the power supply - the components can be replaced -electrical smell can also entail  that a part has shorted - it is better to unplug it and avoid using it as this can cause a fire - better be safe -

 

Thanks for the advice but as soon as I smelled that I unplugged it from the outlet. How would I can I find out which part is the one that needs to be replaced?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do yourself a favor and actually read the links. Most importantly the second link. It pertains to you.

 

PS: I call him a guru. He is not an actual guru. I can't believe I actually had to say that.

Thank u for the advice I couldn't read it before but I did read it now and I'm looking it prices. Thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...