Jump to content
The Klipsch Audio Community

MercedesBerater

Regulars
  • Content Count

    559
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by MercedesBerater

  1. https://www.decorpad.com/bookmark.htm?bookmarkId=54447 check this out - just add some farmhouse handles of whatever length you want and rotate that center door - boom.
  2. some of those pictures it almost looks computer rendered. like the way the subwoofer in the background is just....off. something looks weird about it. or the way the soundbar is sitting. maybe they superimpose the products but the furniture is real?
  3. i think timbre matching is truly only a concern for LCR -- i matched my front and rears. RF7ii for L/R and RF7ii for L/R rear. then i added R5800w into the side columns and CDT5800 for ceiling.... i can't tell during movies which is the 8" driver and which is the RF7 with dual 10's..... the rear's matching the front is WAY overkill. it's quite a statement when you walk into theater - so that's worth something. but timbre matching - i think is best left to LCR. if i did it over again - i'd use a wall mounted or in-wall for my rears, like another set of R5800w.
  4. well my anxiety & impatience was all for nothing (again) av7706 showed up weeks ago first MM7055 showed up on Friday, tracking shows the second will be arriving Wednesday. rack mounts for both mm7055 and for the av7706 are there too. XLR cables on order = thursday and AC Infinity cooling fans = Friday and i get a two day weekend this week! score! time to hook everything up, route wires nice and pretty - (that no one will ever see) and fiddle.
  5. stay away from bipole and dipole - that's correct. i would use the r41m for your side surrounds. - you don't *need* to have the surrounds match the LCR. It's not likely you'll have timbre issues with such ambient sounds compared to having matching LCR.
  6. thanks @Paducah Home Theater that makes more sense. I just wasn't sure if my dealer in Rockford, Il was blowing smoke saying they had no tracking on anything. They've always been easy to deal with and trustworthy - this experience just seemed 'off'.... but if that's how things are i didn't want to pester them and be 'that guy'
  7. @314carpenter holy cow! i had no idea. that +suez canal --- man oh man... i'll just keep practicing patience. i'm just so darn giddy to try out atmos for the first time! dernit! 4 years of spare time building this theater and i'm soooo close. hah! yet so far. 😭 😂
  8. @The Dude the PRE-Pro i ordered months ago -- which that came in. sweet! and the amps showed in stock when i ordered them - 3 weeks ago. seems like a slow ship for something in stock. again -- just being impatient. wouldn't be the first time my dealer 'forgot' i had equipment ordered and it was 'found'. but i've never ordered anything from Marantz, i didn't know what a normal lead time was.
  9. Just curious if anyone (maybe @Paducah Home Theater ) knows what current lead / shipping times are on Marantz gear? I ordered a Pre-Pro AV7706 and two MM7055 amps. the AV7706 is finally back from 'out of stock' and the dealer has that, but still no word on the MM7055's...... just getting impatient. 😭
  10. room treatments - maximize what you have, and then think about upgrading equipment. (with the added bonus that the room treatments will help the new gear too!)
  11. @CECAA850 During testing and setting up the curve.... I later went back upstairs and my wife said the birds outside were flying frantically and they would land on a tree branch and looked like they were distressed. — mission accomplished? Lol
  12. I was aligning and doing all that work with the wrong microphone selected. d’oh switched & deleted all PEQ and EQ and such..... ended with this.
  13. @CECAA850 i also had a thought.... i have the Umic-1 set up, but i have this weird feeling that my output / input in 'preferences' was being weird. i had to keep going into correct it - a few times during my sweeps it would boot the AVR off as the output field and it would do frequency sweeps from the laptop computers 🤣. talk about underwhelming. 🤣 and a few times it kept saying the 'input' field was something called a 'realtek'. I still was getting my REW chartings.... is it possible this thing is using a different microphone and just flat out cant 'see' below 35hz ? maybe it's overriding my Umic selection and using the laptop microphone?? --- but, if that's true, why does the <35hz not feel as powerful as >35hz. the graph i see does seem to line up with what i feel & hear. i'm going to re-check this tonight since it kind of makes sense.
  14. sp1-4000 -- i left every knob alone from factory except the gain, i turned it to ZERO and then slowly turned it up. ON-AUTO-12V = Auto GAIN --- 3RD White dot LF ADJUST -- Fully to the right (CUT-BOOST) CROSSOVER -- Fully to the right (60-120-OUT) DELAY -- Fully to the right (0-20MS) SUBWOOFER RCA - LFE INPUT i don't have any filters engaged that i'm aware of. this plate amp from speakerpower doesn't have any places to toggle any sort of DSP (that i know of, just knobs) only filters are in the MiniDSP that i created. i checked low-pass and high-pass filtes. checked PEQ that i created to flatten the HUGE output compared to the <35hz region.
  15. Got the amplifier properly installed last night and subwoofers all into position. Set up Umik-1 and MiniDSP and started tinkering. Worked on getting time-alignment between the new dual 18' ported subwoofer and the two baby R-115SW's. SUB SETTINGS R-115SW's GAIN knobs at ~1/2 (12:00 position on the knob) Dual 18 Ported GAIN Knob at 3rd click (on a clock it would be starting 0 gain at 7 o'clock, i'm at like 8:30) AVR SETTINGS master volume was set at 46 (which depending on the movie is a little less than i normally listen..i'm usually 46-48 maybe 50/52 if i'm feeling frisky) Ran dozens of test sweeps setting ms delay between the 3 subs and inverted the one in the rear -- achieving slight improvements each step. ABOVE 35hz i could probably induce gastrointestinal distress and cause an involuntary bowel movement. BELOW 35hz the whole system falls off a cliff. I'm 20+db down -- it's like there's a high-pass filter on....but there is not. (i checked and checked.... and checked again) above 35hz i was averaging 70dB with some peaks around 76dB. ---but it felt like i could tear walls down. below 35hz i was around 15dB down at 30hz, 20dB down at 25hz, and 30 down at 20hz, and so forth. I tried doing an EQ and loaded that into MiniDSP in the PEQ advanced tab. and re-ran the sweep - i was able to smooth the response (basically had to cut everything above 35hz to match the weak <35hz region), and the graph in REW proved it was working. I now have a nice(r) graph....but now everything matches that weak <35hz region. I still have the AVR set to 46 volume and the subs are now EQ'd and outputting 60dB pretty flat 20hz-120hz. Should i bump the volume on AVR and redo it all? Should i bump the GAIN on the big 18's and redo it all? When i watch videos on YouTube people are clearing 100dB with much smaller subs, why am i only getting 60dB with dual 18's ported and 4,000Watts which is supplemented with a pair of 15' ported. I know this much be user error, but i don't know what i don't know -- help!
  16. @CECAA850 yes, this was partly the reason i wanted to build so overkill - was if i can have a bunch of peaks, i can trim them all down and have a house curve which will hopefully help with the boomy bass + the acoustic treatments. one step closer to audio nirvana! MiniDsp arrives tomorrow -- just enough time for me to tinker and tweak and get the amplifier fit inside the cabinet.
  17. the SpeakerPower SP1-4000 arrived yesterday. shipped by UPS -- only one small dent in the metal protective/vented back cover. no damage to anything important. installed -- need to shave a little to get a clean fit, but it was in enough to test it out. ~kindof~ it was 10pm, and kids were asleep so i kept it quite low volume. normally my receiver set at 48-52 volume (of 100) when watching movies. So i turned it to 20 of 100. very quiet. and i wasn't sure where to start with the gain knob on the amp. so i turned it to 0, and then up 1 click. put on a few sine waves just to see what it would do. EVEN at 20 of 100 volume and only the first click up on the gain knob - these things have some serious power. I could hear air chuffing out of the loosely installed amplifier - but wow. I may have went a bit overboard with everything. woofer size, box size, amp size, etc....... and i love it!! 🤣 now -- question time. How do i test the actual tuning the box turned out to be? I designed it to 17hz...can i use REW to run a sweep and just compare the graph and the lowest peak is the tune? Obviously modeling software could not factor 'room gain' in - not that it really matters, this thing has so much overhead i'll be able to cut away any peaks with MiniDsp and get a nice house curve i'm sure.
  18. @Marvel Exactly. and the whole room is DIY... none of it is 'perfect' but it's 99% for my tastes. I see the flaws, and to me they are glaringly obvious. but in the grand scheme of things, they're minor. like on the sub - my 45* corners the router had a little wobble in a few places causing some chatter and it's not perfectly smooth.... oh well. looks good enough for me - and when the lights are dimmed, it's all gone. plus the lights in the photo are MAX brightness, so that helps hide everything too. ugh, now i have to get through 2 more days of work and hope everything shows up for a test drive this weekend!!
  19. Test fitting in theater.... put one woofer in with just two bolts to get a feel for it. SpeakerPower amp ships tomorrow. second woofer arrives Saturday (hopefully) hmm... what to do with a pair of 15’s.... maybe center of rear wall to maybe smooth out some room modes/nodes
  20. @babadono HA! wouldn't surprise me.
  21. i use turbotax on Mac. works fine. a year or two ago i had a CPA do my taxes and i also did them on turbotax (just didn't click submit) to see if they came out exactly the same.... guess what - they did. back to sticking with turbotax instead of the $750 CPA.
  22. @CECAA850 yes, very happy with how it came out. a little wet sanding and buff/polish this coming weekend should really help too. anyone else reading or following along --- the USC 2K high gloss clear. = incredible. now if only Marantz could get their supply chain sorted out so the backordered pre/pro and amps i have on order would come in so i can get the whole room working. covid has forced me to practice patience.... that's for sure.
  23. speakerpower SP1-4000 --- ordered, probably a few days for shipping. also ordered the pins and 6-plug connector you have to get to connect it to regular 14-16AWG braided wire.
×
×
  • Create New...